Telefon

+36 30 286 4950

E-mail

info@harmoniasziget.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

AYURVÉDA KONZULTÁCIÓ

AYURVÉDIKUS ÉLETMÓD TANÁCSADÁS

Az Ayurvéda több, mint 5000 éves tudomány, gyógyászati rendszer. Maga a szó két szanszkrit szóból tevődik össze: ayus és veda. Az ayus jelentése „élet” vagy „egészség”, a veda szó jelentése „tudni”. Tehát, az Ayurvéda szó szerinti fordítása: az “élet tudománya”, azaz az életről szóló tudás. Az Ayurvéda nem csak a tudományt, de a vallást és a filozófiát is magában foglalja.

Az Ayurvéda alkalmazásával mindenki képes arra, hogy felülemelkedjen eddigi (nem megfelelő) életmódján, és rátaláljon arra az útra, amely hosszú, egészséges és boldog életet eredményez a számára.

Minden ember egyedi, alkata a fogamzáskor meghatározódik: az egyesülés e pillanatában a születendő gyermek alkatát meghatározzák a szülők testében manifesztálódott minőségek. Az egyéni alkat meghatározása rendkívül fontos, hiszen az ayurvédikus terápiák első alapvető szempontja, hogy minden betegség az egyéni alkat felbillenésével jár.

Az Ayurvéda szerint a betegség nem más, mint a Doshák egyensúlyának felbillenése, eltolódása a születési alkattól, a gyógyítás pedig a Doshák egyensúlyának visszaállítása. Így tehát a beteg gyógyításának legalapvetőbb, és mindent megelőző kérdése az egyén (születési!) Doshájának meghatározása.

Az Ayurvéda konzultáció bárki számára kérhető, a terhesség, legyengült immunrendszer, egyéb súlyos egészségügyi állapot esetében azonban nem javasolt.

A konzultáció személyre szabott. A konzultáció alatt tesztekkel és beszélgetéssel közösen megállapítjuk:

 • az egyedi alkatot, és az ettől való kibillenést
 • megfelelő étrendet, étkezési tervet (reggeli, ebéd, vacsora)
 • az eddig fogyasztott, nem megfelelő élelmiszerek egészséges alternatíváját
 • tisztító kúrák alkalmazási lehetőségét
 • teljes körű mozgás/edzésterv, meditációs gyakorlatok, jóga ászanák
 • az elérhető célokat 1 hónap, 3 hónap, 6 hónap távlatban

A konzultáció után összeállítok egy életmód váltó csomagot, amelyet digitális formában elküldök a megadott e-mail címre. Ezek után sem hagyok senki egyedül, folyamatos kapcsolatban maradunk, igény szerint ismételt konzultációra van lehetőség.

BACH VIRÁGTERÁPIA

“A Bach-virágok által semmi olyan nem kerül belénk, ami eleve nem volt ott, csak bennünk ébred fel az öngyógyító erő, amely a negatív gondolatokat pozitív irányba tereli, úgy hogy közben meghagyja a tanulás lehetőségét, tehát nem elnyomva a problémát, hanem segítve a megértését, elfogadását és elengedését.”

Dr. Edward Bach

A Bach-virágterápia szelíd, ám mégis hatásos gyógymód, amely a gyógyító növények segítségével visszaállítja a testi, szellemi és lelki egyensúlyt. A 38 féle virág és növény eszenciájából álló gyógyítási rendszert Dr. Edward Bach angol orvos dolgozta ki.

A Bach-virágterápia segítséget jelent:

 • lelki problémák oldásában: félelem, szorongás, depresszió, szomorúság, bátortalanság, bizonytalanság, önbizalomhiány, önvád, túlzott büszkeség, türelmetlenség, intolerancia, elégedetlenség, agresszió, ingerlékenység, érdektelenség, túlterheltség, fáradtság, feledékenység, alvászavar, rémálmok, magányosság, reménytelenség, keserűség, túlérzékenység, megrázkódtatás, csalódottság, túlzott aggodalom, kényszeresség, depresszió
 • rendkívül jó stressz csökkentő hatása vana hétköznapokban, megmérettetések esetén, illetve vizsgadrukk esetén
 • minden testi tünet enyhítését támogatja, hiszen a fizikai problémáknak szinte minden esetben lelki, érzelmi okai vannak
 • megterhelő élethelyzetekben: párkapcsolati, családi problémák,gyász, lelki trauma, a remény és a pozitív hit elvesztése során is támogat

Bach-virágterápia tanácsadás

A terápia felméréssel kezdődik. A terápiás beszélgetés során kiválasztom a megfelelő esszenciákat, és elkészítem a személyre szabott oldatot. A tanácsadáson kapott, 30 ml-es kiszerelésű oldatból napi 4×4 cseppet fogyasztva kb. 3 hétig elegendő.

A Bach-virágterápia akut betegségeknél, vagy problémáknál már néhány nap alatt hat, míg a krónikus, hosszabb ideje fennálló betegségeknél a gyógyulás akár 1-1,5 évig is eltarthat.

Viszonylag gyakran előfordul, hogy az aktuális probléma megszűnésével, egy újabb kerül felszínre, hiszen mindig csak egy, az éppen legártalmasabb lelki sérülést vesszük célba, és arra készítjük el a speciális, egyénre szabott keveréket. Fokozatosan haladva, és feloldva ezeket az egymásra rétegződött blokkokat, lelki gondokat, végül elérhető egy egyensúlyi állapot.

ÜLŐMUNKA KOMPENZÁCIÓS KEZELÉS

A Covid-19 járvány a világon mindenki számára új próbatétel. Míg egyes munkahelyeken lehetett dolgozni, más vállalatoknál otthonról kell dolgozik. Sok embernek, akinek nincs megfelelő otthoni irodája, előfordulhat, hogy ágynál, asztalnál és kanapénál kell dolgoznia. Bár elsőre örvendetes változásnak tűnhet, hogy az otthoni légkört elhagyni sem kell, idővel fájdalmas lehet – szó szerint! A rossz testtartásban és kényelmetlen környezetben végzett munka a nyak- és hátfájás gyakoriságának növekedését jelentheti, és tartós hatással van a gerinc egészségére. Ez különösen azok körében figyelhető meg, akiknek hosszú ideig kell ülniük a laptopjuknál, vagy akár azoknál is, akik a gépkocsi volánjánál töltik idejük nagy részét.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan ülnek munka közben. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a telefont a fül és a vállak között tartják, amíg beszélnek, miközben gépelnek a laptopon. Mivel a nyak döntve van, idővel akadályozhatja az izmokat, amelyek görcsökhöz és fájdalomhoz vezethetnek. Aztán vannak olyanok is, akik munka fekszenek, a kanapéra vagy a széken „fekszenek”. Ez a testtartás izomfáradtsághoz és a gerincproblémákhoz vezethet. Mozgásszervi betegségek mellett belső szervi rendellenességek is kialakulhatnak tartós ülésnél. Megnövekszik az agyvérzés, szívinfarktus, szívnagyobbodás, valamint a vesebetegségek rizikófaktora is. A stresszel járó foglalkozások esetében, megnő a magas vérnyomás, a gyomorpanaszok, az elhízás és a cukorbetegség kockázata is.

Ülőmunkát végzőknek 15 alkalmas komplex kezelést alakítottam ki, ami tartalmaz

 • konzultációt
 • állapotfelmérést
 • 4 alkalmas thai masszázst
 • 3 alkalmas testtartás javító masszázst
 • 3 alkalmas svédmasszázst
 • 3 alkalmas testtömeg-csökkentő kezelést
 • 1 alkalmas wellness kezelést
 • személyre szabott táplálkozási tanácsadást
 • személyre szabott táplálkozási tervet, 2 hónapra lebontva.